ЗА НАС: КОНСУЛТАНТСКА ФИРМА „ЕВРОПРОЕКТИ – РУСЕ“ ЕООД

Фирмата е създадена през 2010 г. с капитал от 500 лв.

Управителят проф. Николай Найденов има образование по „Механизация на земеделието“ с професура по „Мениджмънт на техниката и услугите в земеделието“, защитена пред ВАК. До 1992 г. работи във Факултет „Аграрно-технологичен“ на Русенски университет, след което преминава във факултет „Бизнес и мениджмънт“, където развива върхова експертиза за „Устойчиво развитие на земеделието и селските райони“ и „Регионална политика и фондове на ЕС“.

Фирма „Европроекти – Русе“ в периода 2010-2012 г. изпълнява проекти на Дирекция „Бюро по труда“ – Русе. След 2012 г. работи с общини от селските райони на Област Русе по разработването на общински планове и планове за интегрирано развитие, както и междинни и последващи оценки на стратегически планове. През 2018 – 2020 участва в изпълнението на проект на община Ценово от Област Русе за трансгранично сътрудничество (ТГС) с Окръжен съвет Гюргево, Румъния.

След 2016 г. фирмата навлиза и в областта на консултирането и разработването на бизнес проекти по Програма за развитието на селските райони. По това време проф. Найденов е консултант в Национална служба за съвети в земеделието-офис Русе.
От 2018 г. се разработват предимно проекти по Мярка 6.4 „Неземеделски проекти“ – автомивка, хладилна инсталация за плодове на млад фермер и др. – виж фотосите.

В последния период 2022 – 2024 г. са разработени бизнес планове за покривни фотоволтаични централи на еднофамилно жилище в гр. Бяла и на кравеферма за 500 крави в с. Екзарх Йосиф, община Борово. Работи в сътрудничество с фирма задоставка и монтаж на фотоволтаични централи „Солар Енерджи“ ЕООД за маркетинг и реклама в селските райони– виж фотоси и факсимилета в „Проекти“

От 2023 г. „Европроекти-Русе“ разработва модерна електронна страница с база- данни за търговия с чувствителни земеделски продукти от област Русе - плодове, зеленчуци, ядки и овощни дръвчета. Направлението за маркетинг и търговия на земеделска продукция от Региона за Румъния се консултира от маг. ик. Валентина Калчева с експертиза по застраховане, маркетинг и продажби в земеделието.