ПОЛИТИКА ЗА ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
ОТ„ЕВРОПРОЕКТИ – РУСЕ“ ЕООД

„Европроекти - Русе“ ЕООД поема ангажимента да защитава поверителността и личния характер на предоставената му информация. Моля, прочетете настоящата Политика за обработване на лични данни, за да се осведомите каква информация събираме от нашите клиенти, как я използваме, споделяме и защитаваме, какви са Вашите права във връзка с това.

1. Администратор на лични данни
Тази Политика за обработване на лични данни е на “Европроекти-Русе” ЕООД, регистрирано в търговския регистър към Агенция по вписванията с ЕИК 201054362, със седалище и адрес на управление гр. Русе–7002, община Русе, област Русе, ул. „Доростол“–22 А, вход 2, етаж 2 (“Европроекти–Русе“, „Дружеството“, „ние“), което е администратор на лични данни.

2. Категории данни, които се обработват при работа с клиенти
Във връзка с работа по Ваши проекти, в това число представянето в Р Румъния на произведени от Вас земеделски продукти, ние можем да събираме и обработваме следните лични данни:
    Идентифициращи лични данни (име и фамилия, настоящ адрес в Р България);
    Данни за контакт (имейл адрес, телефонен номер);
    Информация относно произвежданите от Вас земеделски продукти като плодове, зеленчуци, пчелен мед, ядки от черупкови видове и др., като площи, количество и др.

3. Начините за събиране на лични данни за целите на съвместна работа с клиентите са:
   а) чрез предоставяне от клиентите на хартиен или на електронен носител или устно на информацията по данни (2 по-горе), на справки от общински служби по земеделие и др.
   б) предоставяне на лични данни чрез трети лица – дружества, посредници на клиентите и др.

4. Цели на събирането на лични данни
„Европроекти-Русе“ може да използва личните Ви данни за: оформяне на договори за проекти, за маркетинг и др., за представяне на произвеждана от Вас земеделска продукция в електронни страници, реклами и други документи, за пазара в РБългария и РРумъния.

5. Правни основания за обработване на лични данни 
Ние разчитаме на легитимния интерес от Вас като правно основание за обработване на Вашите лични данни и информация за произвежданата от Вас земеделска продукция за пазара. Нашият легитимен интерес е да повишим сътрудничеството на пазара на земеделска продукция.

6. Задължение за предоставяне на лични данни
Предоставянето на лични данни е доброволно, но е необходимо за представяне на продукция на пазара. Вие не сте задължени, но ако не ни предоставите лични данни, ние “Европроекти - Русе“ не бихме могли да представим информация на Вашата земеделска продукция.

7. Споделяне на лични данни с трети лица
Пълен достъп до събираните от „Европроекти-Русе“ имат негови служители оторизирани от „Комисия за защита на личните данни-София служители, както и някои трети лица като: доставчици на компютърни, пощенски, транспортни и архивиращи услуги; консултанти и адвокати; държавни органи и институции, на които законово се предоставят лични данни.

8. Срок на съхранение на личните данни
Срокът за съхранение на личните данни, получили от Вас за публикуване в проучвания, в проекти и електронни страници на „Европроекти-Русе“ ЕООД е  2 (две) години за документация на хартия и е безсрочен при съхраняване на електронни носители.

9. Вашите права съгласно законодателството за защита на личните данни са следните:
    Право на достъп, за потвърждение дали личните Ви данни се обработват и за достъп до данните и информация за обработка, за коригиране или допълване на Ваши лични данни;
    Право на възражение срещу обработване на Ваши лични данни и право да оттеглите съгласието си за обработването, когато вече няма основание за използването им, като администраторът не следва повече да обработва данните, а оттеглянето на съгласие няма да засегне законосъобразността на обработването, основано на това съгласие:
    Право да ограничите обработването на данните, ако оспорите точността им или ограничите обработването, както и право на изтриване по Ваше желание на личните Ви данни.
    Право на представеното от „Европроекти-Русе“ Уведомление за поверителност на данните,
    Право на жалба – Ако смятате, че нарушаваме законодателство в РБългария, Вие имате право да подадете жалба пред регулаторните органи в рамките на РБългария.  Ако искате да подадете жалба за упражняване на горните права, както и ако се притеснявате за начина на обработване на Вашите лични данни, можете да се свържете с нас на адрес:  Гр. Русе – 7002, ул. „Доростол“ № 22А, или на следния e-mail адрес: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Заявленията за упражняване на правата се подават лично или упълномощено от Вас лице, чрез нотариално пълномощно. Ако заявлението се подава по пощата или писмено, без сверяване на документ за самоличност в „Европроекти-Русе“ ЕООД, заявлението следва да има нотариална заверка на подписа. Заявление може да бъде отправено и по електронен път, по реда за оформяне и подаване на електронен документ, предвиден в действащото
законодателство. В случай, че желаете да сезирате регулаторния орган за опазване на личните данни в
Република България, можете да се обърнете на адрес: Комисия за защита на личните данни: гр. София 1592, бул. „Проф. Цветан Лазаров“ 2 Телефон: + 359 (2) 91-53-519; Електронна поща: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.; Страница: www.cpdp.bg
Тази Политика за защита на личните данни от „Европроекти-Русе“ ЕООД при управление на проекти и маркетингова информация е актуализирана за последен път на 17.03.2024 год.