Ако имате идеи или планирате проект по оперативните програми, но те не са окончателно оформени, не знаете как да ги финансирате и нямате достатъчно експертиза за изискванията на финансиращата програма, подходящият вариант за вас е да заявите индивидуална (лична) консултация.

Предоставяме я като по телефона или чрез E-mail с потребителя се информираме, каква е неговата компания (фирма), какво е направлението или проблеми на развитие и какъв точно проект възнамерява да разработи и др. Както се вижда от заглавната страница на електронния сайт, това може да бъде проект за закупуване на оборудване за развитие на бизнеса (мярка 4.1 на СПРЗСР), за маркетинг и продажби на продуктите на фирмата (мярка 4.2), за неземеделски дейности като услуги за
населението, занаятчийска дейност, фотоволтаични централи и др. в селските райони (мярка 6.4), за развитие на човешките ресурси и социалния капитал (ОП „Развитие на човешките ресурси“) и др.

За да сме ви максимално полезни, от вас ще очакваме да ни запознаете с възможната информация за вас и за идеята на проекта. Гарантираме ви пълна конфиденциалност за вътрешната информация, като за целта можем да подпишем и споразумение за конфиденциалност.

На тази база, на клиента се предлага писмена информация за подходящата програма за финансиране  на проекта чрез договор за лична консултация (виж следващия документ). Услугата за лична консултация за избор на подходяща програма за финансиране на проект съдържа:

 ●  преглед на всички налични и предстоящи/предварително обявени оперативни програми и финансови ресурси, които са подходящи, вкл. кратка информация за съответните ресурси;
 ●  оценка доколко предприятието (фирмата) и конкретната идея са развитие са допустими съобразно изискванията на програмата, за получаване на финансиране и от коя програма/финансов ресурс;
 ●  насоки и препоръки за промени и подобрения на първоначалната идея на клиента като се съблюдават конкретни изисквани на програмата или отделния инвеститор.

Цената на еднократна писмена консултация за избор на програма за финансиране на проект е 96 лв. с ДДС. Тя включва (виж съдържанието на един съкратен примерен договор за такава консултация) две- три страници конкретна информация за възможности за финансиране от програмата, конкретни мерки за кандидатстване, параметри на възможните проекти по мярката и др. Освен за съществуващи предприятия (фирми), услугата за избор на програма за финансиране на проектна идея е подходяща и за стартиращи предприемачи, като например проекти на млади фермери по мярка 6.1 на СПРЗСР.

Ние от „ЕВРОПРОЕКТИ – РУСЕ“ , като управленски консултанти съдействаме на нашите партньори за реализирането на максимално ефективни инвестиции и проектни решения, на базата на добри практики и доказани модели за работа. Имаме реално осъществени и работещи успешно проекти по мярка 6.4 за автомивка, хладилна инсталация за предварителна обработка на плодове и за фотоволтаик на частен дом. Опитът ни позволява да бъдем полезни и ефективни за партньорите ни при реализация на проектите. Познаваме реалните фактори за устойчива работа в подсекторите на неземеделските дейности. Успешният проект в нашето разбиране е този, който е получил необходимото финансиране и субсидия, а след реализацията е донесъл и максимален ефект за бизнеса!